Als kind waren we altijd buiten te vinden: hutten bouwen, vlotten maken, het maakte niet uit, zolang het maar buiten was. Ons eerste bijbootje was volledig van hout en werd ieder jaar geschuurd en gelakt.

Over de Tuintimmerman

Jong geleerd, oud gedaan

Op latere leeftijd bouwden we zelf stapelbedden en vides in de slaapkamers. Tot op de dag van vandaag slaap ik in een zelfgebouwd bed.

De afgelopen jaren is de creativiteit diverse richtingen opgegaan. Van projectmanagement bij verbouwingen tot decors maken voor festivals en attracties. Sinds enkele jaren ontstonden hieruit ook tuinhuizen, veranda's en andere tuintimmerwerken.

De samenwerking met mijn beste vriend en tuinman Maurice heeft me op nieuwe ideen en verschillende toepassingen gebracht. De perfecte combinatie van timmerwerk en tuininrichting levert de mooiste tuinen op!

Ook werk ik graag samen met mijn broertje Diederik. Zijn jarenlange ervaring in de luxe Stretchtenten en overkappingen zorgt voor andere perspectieven en nieuwe combinaties.

Kortom, de passie voor maatwerk is met de paplepel ingegoten en wordt gedeeld met vrienden en familie.

1994

De eerste hut!

Met takken, rommel en veel lol, beleven we de grootste avonturen in ons eigen bouwwerk.
.

1997

Ons eerste bijbootje

De "Mistpunt" heeft een stompe boeg en is volledig van hout. Vanaf nu is het schuren en lakken geblazen.

2000

De grote verbouwing

Met mijn vader en broertje bouw ik vides, bedden en meubilair in onze nieuwe slaapkamers.

2007

Op kamers!

In een veel te klein kamertje bouw ik mijn eigen bed en bureau om de ruimte optimaal te benutten.

2009

De juiste studie.

Bsc Planologie (richting vastgoedontwikkeling)
Minor Bouw-Project Management (Civiele Techniek) TU Delft.

2017

Cheffie's Art

Na veel aandringen uit mijn omgeving, start ik een eenmanszaak als kunstenaar en illustrator. Meer weten? Kijk hier.

2019

Projectmanager

Bij een groot toerismebedrijf initieer en begeleid ik het verbouwing en herstarten van horeca, ticketshops en attracties in binnen- en buitenland.

2020

Riche Tuinen

In mijn vrije tijd klus ik steeds vaker met tuinman en beste vriend Maurice. Na een tijdje ga ik als timmerman bij hem in de leer. Meer weten over Riche Tuinen? Kijk hier.

2021

De Tuintimmerman

Na vele leerzame projecten met Maurice ga ik ook zelfstandig aan de slag. O.a. samen met mijn broertje maken we bijzondere projecten.

Vraag & Antwoord

Wat is jullie werkgebied?

In principe werken ik voornamelijk in hartje Randstad: het gebied tussen Den Haag en Amsterdam. Voor speciale projecten of onder bijzondere omstandigheden maken we hier nog wel eens een uitzondering op, maar we concentreren ons echt op het genoemde gebied.

Wanneer kan je beginnen?

Het liefste begin ik vandaag, net als jij waarschijnlijk. Maar een goed project is van veel factoren afhankelijk. Zo is het erg belangrijk dat jij precies weet wat je wilt en moeten we bedenken hoe we dat het beste kunnen uitvoeren. Denk daarnaast ook aan overleg met je buren, de levertijd van hout en de planning van andere projecten. Deze vraag kunnen we dus het beste samen beantwoorden in de loop van het ontwikkelingsproces.

Met wat voor soort materialen werk je?

Zoals een echte timmerman het betaamt, werk ik het liefste met hout. Dit is er natuurlijk in vele soorten en maten en heeft komt met verschillende uitdagingen, dat maakt het ook zo leuk! Daarnaast worden daken bedekt met EPDM rubberfolie en worden en nog diverse kunsstoffen gebruikt voor bijvoorbeeld isolatie en afwatering. Maar de hoofdzaak is hout!

Wat maakt jullie anders dan andere timmermannen?

Iedere timmerman is uiteraard uniek en heeft zijn eigen stijl en kracht. Het feit dat wij van jons af aan een passie hebben om mooie dingen te maken, en daarnaast ook nog vrienden en familie van elkaar zijn, maakt de sfeer op de bouwplaats waarschijnlijk net even anders dan anders. We kennen elkaar namelijk al zo lang als we met timmeren bezig zijn!