Chef de Tuintimmerman aan het werk

Over de Tuintimmerman

Mijn naam is Robbert, De Tuintimmerman. Als kind was ik altijd buiten te vinden: hutten bouwen, vlotten maken, het maakte niet uit, zolang het maar buiten was. Ons eerste bijbootje was volledig van hout en werd ieder jaar geschuurd en gelakt.

Jong geleerd, samen gedaan

1994

De eerste hut!

Met takken, rommel en veel lol, beleven we de grootste avonturen in ons eigen bouwwerk.

1997

Ons eerste bijbootje

De "Mistpunt" heeft een stompe boeg en is volledig van hout. Vanaf nu is het schuren en lakken geblazen.

2000

De grote verbouwing

Met mijn vader en broertje bouw ik vides, bedden en meubilair in onze nieuwe slaapkamers.

2007

Op kamers!

In een veel te klein kamertje bouw ik mijn eigen bed en bureau om de ruimte optimaal te benutten.

2009

De juiste studie (?)

Bsc Planologie (richting vastgoedontwikkeling)Minor Bouw-Project Management (Civiele Techniek) TU Delft.

2019

Projectmanager

Bij een groot toerismebedrijf initieer en begeleid ik het verbouwen en herstarten van horeca, ticketshops en attracties in binnen- en buitenland.

2020

Riche Tuinen

In mijn vrije tijd klus ik steeds vaker met tuinman en beste vriend Maurice. Na een tijdje ga ik als timmerman bij hem in de leer. Meer weten over Riche Tuinen? Kijk hier.

2021

De Tuintimmerman

Na vele leerzame projecten met Maurice ga ik ook zelfstandig aan de slag. O.a. samen met mijn broertje maken we bijzondere projecten.

"Of je nou samen inspiratie op wilt doen of al een uitgewerkt project in gedachte hebt - we maken er samen iets moois van!"

Robbert
— Tuintimmerman

Werkwijze

Contact
arrow icon
01
Van idee naar schets

Je hebt bij vrienden in de tuin een heerlijke avond gehad onder de veranda, nu wil je er zelf natuurlijk ook een! Op internet is een enorm aanbod te vinden en via pinterest en instagram verzamel je ideeën en inspiratie. Het idee is geboren.

Vervolgens gaan we aan de slag met de maten, materialen en planning die passen bij het budget. Zo werken we samen naar een concreet plan toe!

02
Aan de slag!

Op de afgesproken tijd wordt het hout geleverd. We gaan beginnen met voorbereidend werk zoals snoeien, graven en de fundering. Als de voorbereidingen zijn getroffen kunnen we gaan bouwen aan het casco. Vanaf nu zie je jouw eigen plekje elke dag een beetje groeien.

Werkwijze van de Tuintimmerman
03
Oplevering en ontspanning

Als de bouw af is, lopen we samen alles door. Zijn er tijdens de bouw nieuwe ideeën ontstaan, dan is dit het moment om ze nog toe te voegen. Aan het einde heffen we samen het glas en is het tijd om te genieten van je nieuwe plekje.

Proost!

Vragen die we vaker horen (en graag beantwoorden)

Wat maakt jullie anders dan andere timmermannen?

Iedere timmerman is uiteraard uniek en heeft zijn eigen stijl en kracht. Het feit dat wij van jons af aan een passie hebben om mooie dingen te maken, en daarnaast ook nog vrienden en familie van elkaar zijn, maakt de sfeer op de bouwplaats waarschijnlijk net even anders dan anders. We kennen elkaar namelijk al zo lang als we met timmeren bezig zijn!

Wat is je werkgebied?

Omdat ik er woon, werk ik in principe voornamelijk in en rondom Amsterdam. Voor speciale projecten of onder bijzondere omstandigheden maak ik hier nog wel eens een uitzondering op, maar ik concentreer me echt op het genoemde gebied.

Wanneer kan je beginnen?

Het liefste begin ik vandaag, net als jij waarschijnlijk. Maar een goed project is van veel factoren afhankelijk. Zo is het erg belangrijk dat jij precies weet wat je wilt en moeten we bedenken hoe we dat het beste kunnen uitvoeren. Denk daarnaast ook aan overleg met je buren, de levertijd van hout en de planning van andere projecten. Deze vraag kunnen we dus het beste samen beantwoorden in de loop van het ontwikkelingsproces.

Met wat voor soort materialen werk je?

Zoals een echte timmerman het betaamt, werk ik het liefste met hout. Dit is er natuurlijk in vele soorten en maten en dat komt met verschillende uitdagingen, dat maakt het ook zo leuk! Daarnaast worden daken bedekt met EPDM rubberfolie en worden en nog diverse kunsstoffen gebruikt voor bijvoorbeeld isolatie en afwatering. Maar de hoofdzaak is hout!